Amit tavaly még a tisztségviselők étkeztetésére költöttünk, mostantól útépítésre megy!

Amit tavaly még a tisztségviselők étkeztetésére költöttünk, mostantól útépítésre megy!

Sokan felháborodtak a Polgármesteri Hivatal reprezentációs kiadásain, melyek 16 hónap alatt 48 millió forintot tettek ki egyetlen vásárhelyi vállalkozónál. Különösen furcsa, hogy a számlák részletes tartalma hiányos, mellékletében legtöbb soron csak annyi szerepel, hogy „Tisztségviselők vendégeinek étkeztetése”.

Mentegetőzésként elhangzott a Fidesz részéről, hogy ebben több városi nagy rendezvény, gyermekek és nyugdíjasok megvendégelése is szerepel, összesen 4200 fővel. A két számból kiderül, hogy egy vendégre átlagosan több mint 11 ezer forint jutott – ebből az összegből a Fidesz által kritizált új városvezetés 4 főt vendégelt meg a Kispiac étteremben, a még Almási István polgármester úr által az étteremnek nyújtott támogatás lefogyasztásával.

A fideszes költekezést ráadásul semmilyen külön bizonylattal nem tudták alátámasztani: nem tudni, hogy az egyes időpontokban pontosan kik és mit fogyasztottak. Az utóbbi évek 30-40 milliós kiadásai valóban gyanúsan magasak más hasonló méretű városokhoz képest, de eltörpülnek  Hódmezővásárhely ugyanezen vállalkozóval kötött 2010-es 125 milliós szerződése mellett (ez az összeg éppen fedezné a Rárósi út már nagyon esedékes felújítását – akkori árakon ennél többet is).