Vendégünk Májer Robi, a WTTD énekes-gitárosa

Vendégünk Májer Robi, a WTTD énekes-gitárosa

Hang-ár Sarok – Visnyei Ferenc/Visó rovata

„Ha szárnyam nőne, elrepülnék…”

Vendégünk Májer Robi, a WTTD énekes-gitárosa

 

Júniusi számunkban Májer Róbertet mutatjuk be, aki a vásárhelyi Gregus Szakközépiskolában érettségizett és ács-állványozó szakmát is kitanult. Molnár Levente (Cseresznye), illetve Synyster Gates tartozik a kedvencei közé, azonban Cipő, énekes-dalszerző a példaképe. Amikor anyagi kerete megengedi, Auróra, Depresszió és Road koncerten találja magát. Nem is sejtette, hogy egyszer a rock and roll ennyire megfertőzi őt is. A tavaly nyáron alakult WTTD együttes (punk, rock, metál) frontembere, szólógitáros-énekese. Korábban két együttesben is kieresztette a torkát, illetve pengette a formás testű gitárját. Robi Budapesten vásárolta meg álmai Gibsonját, melybe telt, öblösen szép hangzása miatt lett szerelmes. Minden próbán teszik a dolgukat, jól betáraznak, bő folyadékmennyiséggel töltekeznek, ám ha elfogy, vége a dalnak.

Vásárhelyi Valóság: Zenei indíttatásod? Milyen dalokat hallgattál kamaszként?

Májer Róbert: Nem is sejtettem még a kezdet kezdetén, hogy mi is az a rock and roll, egyszerűen csak tetszett. Kazettán és CD-n rogyásig hallgattam Deep Purple-t, AC/DC-t és Tankcsapdát. Nem vitás, hogy ez a lista azóta is szüntelenül bővül.

V.V: Nem szokványosan tanultál énekelni és gitározni.

M.R: Nem igazán. Zenehallgatáskor mindig a gitárra és az énekre figyeltem leginkább. Egyre inkább azt gondoltam, képes vagyok arra, hogy énekeljek és kezembe vegyem a gitárt és a sorsomat. Az internet kínálta lehetőségeket kihasználtam, folyamatosan képzem magam.

V.V: Hogyan születnek meg a dalok benned? Idéznél az egyik dalszövegedből? Mennyi időt szántok egy-egy próbára?

M.R: Közös munka eredményeként születnek meg számaink, mindenki odarakja magát. Az elkészült zenére írom a szövegeket. Valamikor gyorsan, máskor lassan jön az ihlet. Az egyik dalszövegemet 3 év alatt sikerült megírnom. Szívesen idézek. “Az álmomban ősz van,/sötét helyen járok./Döglött állat teteme foszlik,/kínoz, folyt egy átok./Az éjszakák nem nyugalmasak, mert/kínoz, folyt ez az átok./Ha szárnyam nőne, elrepülnék,/ha ember lennék, megküzdenék…” (Részlet az Egy éjszaka a temetőben c. dalszövegből.) Nálunk a próbák időtartamát a folyadék mennyisége határozza meg: ha például Marcinak (dobosnak – a szerk.) fogyóban az ásványvize, azonnal befejezzük! (Robi nevet.)

V.V: Mi az, ami a legfontosabb számodra, amit meg szeretnél valósítani zenei pályafutásod során?

M.R: Már igazából sikerült megvalósulnia annak, amit szerettem volna, előző együttesemmel, a Proletárral. Jókat zenéltem, mindenki örömére. A WTTD-vel még jobb számokat írunk, amelyek csak előre vihetnek, ha továbbra is öröm fakad belőlünk és rajongóinkból is. Ehhez a zenei piachoz iszonyatos sok pénz és kapcsolat kell! Ha valóban tehetséges vagy és nem adod fel, talán teljesülhetnek vágyaid!