Különdíjat nyert a Hódmezővásárhelyi Diákétkeztető csapat

Különdíjat nyert a Hódmezővásárhelyi Diákétkeztető csapat

Az Egészséges Táplálkozásért Egyesület különdíját a Hódmezővásárhelyi Diákétkeztető csapata Rózsa Andrea és Varga Ádám kapta

A menü egy hideg köles saláta volt, spárgával, kelkáposztával töltött csirkecomb, sült burgonya püré párolt káposzta, desszert meg epres vaníliás puding.

2018-ban hetedik alkalommal rendezték meg az „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, valamint az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ) közös szervezésében, amelynek kiemelt célja az ételek modernizálása mellett az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása. Az idei év mottója is erre a tematikára épül: „Innovatív közétkeztetés a fenntarthatóság jegyében”. A szervezők és a zsűri a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú 3 fogásos menü elkészítését várták a nevezőktől. Cél az ételek modernizálása, a mai kor követelményeihez igazítása, azok egészségesebb elkészítése.

Egy reális, alacsony nyersanyagnormából (nettó 350 Ft/fő) kellett a 3 fogásos menüt készíteni, mely során 20 százalékkal magasabb norma állt rendelkezésére annak, aki a tudatosságra és a bio alapanyagok felhasználásra is gondol.

A verseny során készülő ételek kötelezően felhasználandó alapanyaga a köles és a csirkecomb volt.

 

Pintér Gábor