Pellicano interjú

Pellicano interjú

Nemrég járt a Polgármesteri Hivatalban, elárulná miről beszélgettek Márki-Zay Péterrel?

A Kossuth téri közös ingatlanunk ügyéről szerettem volna beszélni a Polgármester úrral és a Hordó körüli építkezésről. Előbbi miatt bírság vagy baleset lehet, utóbbi miatt pedig forgalomkiesésünk.

Mik a tervei a fenti kérdésekben?

Abban maradtunk, hogy közreműködik a hivatal, illetve annak felelős munkatársa a fenti problémák mihamarabbi megoldásában. Megvan az ígéret, de sürget az idő…

Hogyan értékeli a találkozót?

Nincs rossz véleményem a polgármesterről, mint emberről, de egy hasonlattal élve: ha lecserélik a tábornokot, attól még a hadseregnek működnie kell. Van itt 1500 probléma, amik megoldásával folyamatosan haladni kellene.

Mit vár a Polgármesteri Hivataltól?

Csak annyit, hogy megoldja a problémámat: nincs sok. Legyen olyan kompetens személy, aki a kérésem tudja rögzíteni. A héten a Titkárságról hívtak egy találkozóra, ahol ki tudtam fejteni a galamb-problémám és ígéretet kaptam a megoldásra. A lakásügyi előadó – a hitaltból – összehoz egy találkozót az érintettekkel. A Hordó teraszára a Polgármester is sürgette a kivitelezőt, reményeim szerint június 20-án nyitunk.

Hogyan érzi magát a városban?

Szeretem Vásárhelyt. Ez az én városom. Ide tartozom, mint Robinson Crusoe – sok emberrel dolgoztam itt együtt. Sokan, sokat köszönhetnek nekem a helyi vállalkozók közül.

Nem mindenki vélekedik Önről pozitívan: érzékel valamilyen negatív viszonyt a lakosság vagy mások részéről?

1988-tól 1991-ig diszkó is működött a Pelikánban… Mindenki jó szívvel emlékszik a Pelikán Diszkóra vagy a fagyizóra. Az olasz színvonalat, az olasz minőséget szerettem volna Vásárhelyre elhozni. Akkor lesz csak pénz ebben az országban fejleszteni, ha a minőség mellett az ár-színvonalat tartjuk. Ha olcsóbbnál olcsóbb szolgáltatással versengünk, akkor nem lesz minőség és nem marad pénz a fejlesztésekre, beruházásokra szerintem. De nem a politika tehet erről, hanem a mentalitás. Fáradt vagyok, nincsenek nagy terveim.