Kezdőlap

Tisztelt Vásárhelyiek Polgárok! 

 

A Vásárhelyi Valóság második számát tartják kezükben – egy hónap alatt nemcsak a város működtetésében léptünk sokat előre, de az újság tartalma is kibővült. A jövőben rendszeresen szeretnénk a várost alkotó közösségek életéről beszámolni, a kiadvány támogatására pedig hirdetéseket is megjelentetünk a későbbiekben


Tisztelt Vásárhelyiek Polgárok! 

 A Vásárhelyi Valóság második számát tartják kezükben – egy hónap alatt nemcsak a város működtetésében léptünk sokat előre, de az újság tartalma is kibővült. A jövőben rendszeresen szeretnénk a várost alkotó közösségek életéről beszámolni, a kiadvány támogatására pedig hirdetéseket is megjelentetünk a későbbiekben.

 

A februári időközi választás óta: 

• eltöröltük a magánszemélyek építményadójának 90%-át 

• megszüntettük a piaci parkolási díjat 

• elindítottuk az átláthatóságot a közpénzek kezelésében a szerződések közzétételével

• megszüntettük a hátrányos megkülönböztetést a város egyesületei és közösségei között

• támogattuk a helyi vállalkozókat a beszerzések megnyitásával minden vállalkozás előtt 

• kiálltunk az egészségügy útvesztőiben hátrányt szenvedő vásárhelyiekért 

 

Az elmúlt hetek megmutatták, hogy a rosszindulatú híresztelések ellensúlyozására továbbra is nagy szükség van az elfogulatlan tájékoztatásra, a város működtetésének és programunk megvalósításának terhe mellett sem időnk, sem anyagi lehetőségeink nincsenek ugyanis a napi kommunikációs csatározásokra. Ezúton szeretném a vásárhelyi polgárokat megnyugtatni a következő kérdésekben: 

• A város nehéz anyagi helyzete ellenére továbbra is célom a magánszemélyek építményadójának teljes eltörlése – a 100 m2 feletti ingatlanokra is. 

• Továbbra is csak a korrupció, és nem a vásárhelyi vállalkozások ellen küzdök: minden vállalkozó egyenlő esélyekkel vehet részt a közbeszerzéseken. 

• Az új könyvtár számára a lakosság kinyilvánított véleménye alapján továbbra is ellenzem a Kossuth tér zöldterületének beépítését. A Zrínyi utca 12-14. alatti ingatlan hasznosításának lehetőségét vizsgáljuk. 

• A szúnyogirtás, fűnyírás tekintetében ugyanazok a felelős munkatársaim ugyanolyan módon kezelték a problémát, mint a korábbi években. Ahogy más városokban, úgy nálunk is komoly, de átmeneti nehézséget okozott a csapadékos, hirtelen jött tavasz.

• A városházi dolgozók háromnegyede a helyén maradt a változások során, az önként távozó kollégák pótlása folyamatos, a munka szervezetten folyik továbbra is a vásárhelyi polgárok minőségi kiszolgálása érdekében. A munkavégzés nehézségei mellett naponta érnek politikai természetű támadások, folyik a másfél éves határidővel utasításba adott lejárató kampány. 

 

Hazugságokkal akarják besározni az igazakat, saját bűneiket fogják ártatlanokra, a korrupció védelmezői tőlem féltik gazdájuk további gyarapodását. Hazugságaik tényszerűen bizonyíthatóak a város költségvetésével, számokkal, tényekkel, szerződésekkel, kifizetési bizonylatokkal, hang- és videófelvételekkel. A Vásárhelyi Valóság második száma bizonyíték arra, hogy az összetartó és a közösségért tenni akaró vásárhelyiek képviseletében az igazságot eljuttatjuk azokhoz is, akikhez az interneten még nem jutott el.

Dr. Márki-Zay Péter

polgármester